1 augustus: Uitreiking van de sponsorbijdragen in Beekbergen

Op donderdag 1 augustus 2019 is het weer zover…  Het S.O.S. Matrozenkoor reikt weer haar halfjaarlijkse sponsorbijdragen uit aan goede doelen die door de koorleden zelf zijn genomineerd.

De uitreiking vindt plaats rond 20.00 uur tijdens het optreden op donderdagavond bij de Veluwsche Avondmarkt in Beekbergen. (locatie:  IJssalon De IJstijd).

De ‘gelukkigen’ dit jaar zijn:

Hospice Apeldoorn.
Hospice Apeldoorn is een ‘bijna-thuis-huis’. Zij richten hun zorg op mensen in de laatste periode van hun leven. Als de zorg thuis niet meer mogelijk is, bieden zij een alternatief. Een plek die zo veel mogelijk lijkt op de thuissituatie. Dit alles dankzij de inzet van meer dan 80 vrijwilligers.
De bijdrage is specifiek bestemd voor de ondersteuning van de vrijwilligersactiviteiten.

Stichting De Knuffelkonijntjes.
Zij gaan met een knuffelbak met konijnen naar diverse zorginstellingen waar mensen even lekker kunnen knuffelen met de knuffelkonijnen. Zij bezoeken o.a. verzorghuizen (dementerende)- ouderen, scholen voor speciaal onderwijs (kinderen met ASS, ADHD), Ziekenhuizen (kinderafdeling), Instellingen voor verstandelijk beperkte cliënten, Hospice’s i.v.m. rouwverwerking en verzorghuizen voor chronisch zieke kinderen. Ook bij Opkikkerdagen van Stichting Opkikker en Hoogvliegerdagen van Stichting Hoogvliegers zijn zij regelmatig aanwezig. De bijdrage is bestemd voor de ondersteuning van deze activiteiten.

G-team v.v. Loenermark.
Eén van de spelers van het G-team van de voetbalvereniging Loenermark kan alleen maar voetballen op speciaal voor hem gemaakte orthopedische voetbalschoenen. Zijn oude paar is echter te klein geworden. De bijdrage is bestemd voor een nieuw paar voetbalschoenen.

De Passerel- locatie Matenveld.
De Passerel wil voor haar cliënten met veelal een verstandelijke beperking een Beleef-TV aanschaffen.  Een Beleef-TV is een activiteitentafel waarin een groot beeldscherm is verwerkt. Door middel van projecteren, aanraken en bewegen worden de deelnemers zo geactiveerd en gestimuleerd met spelletjes en andere leuke activiteiten. De bijdrage van het koor is bestemd voor de aanschaf van de tafel.

In totaal wordt een bedrag van 5.000 euro geschonken aan de 4 genoemde organisaties!