1e Uitreiking Sponsorbijdragen 2017

Op 3 augustus 2017 worden tijdens een optreden van het S.O.S. Matrozenkoor bij IJssalon ‘De IJstijd’ in Beekbergen de eerste serie sponsorbijdragen uitgereikt aan de door de koorleden uitgekozen goede doelen.
Tijdens deze eerste uitreiking van 2017 ontvangen een 3-tal organisaties een bijdrage om hun doelstellingen te helpen realiseren.

De genomineerden van dit jaar zijn:

• Het Wooninitiatief DBuren is ontstaan vanuit de visie dat niet alleen kleinschalig wonen, maar ook een vast en klein team belangrijk is voor bewoners met een beperking. Korte lijnen en direct contact met de bewoners en familie zorgen voor meer continuïteit. Het wooncomplex bestaat uit 9 appartementen en de daarbij behorende verblijfsruimten en een gezamenlijke keuken. De bijdrage van het S.O.S. Matrozenkoor is bedoeld  voor de inrichtingskosten van de appartementen.
  • De tweede genomineerde is de Stichting Brent. Aan deze stichting hebben wij reeds eerder bijgedragen voor de behandeling de nu inmiddels 8-jarige Brent.
    Brent is een vrolijk jongetje dat lijdt aan neuroblastoom.  Neuroblastoom is een tumor die het centrale zenuwstelsel aantast met alle gevolgen van dien.  Brent is een aantal jaren geleden behandeld in Amerika middels een immuun-therapie en het leek er op dat het allemaal onder controle was.  Inmiddels is duidelijk geworden dat de tumor terug is en dat er verder geen behandeling meer mogelijk is.
    De Stichting Brent blijft zich, ondanks deze droevige berichten, inzetten voor het stimuleren van onderzoek naar genezingsmethoden voor neuroblastoom. Voor Brent misschien te laat maar voor andere getroffen kinderen in de toekomst wellicht de redding…!
  • De Ben Heart FoundationDeze organisatie ondersteunt verschillende projecten op Bali in Indonesië, b.v. aan kindertehuizen en lokale families die b.v. niet in staat zijn ziektekosten voor een gehandicapt kind op te brengen. Daarnaast worden er lokaal muzieklessen gegeven en muziekinstrumenten geschonken om ter plekke de Indonesische muziekcultuur levend te houden.

De uitreiking van de cheques voor de genomineerden vindt op 3 augustus plaats rond 19.30 uur op het terras van IJssalon De IJstijd in Beekbergen.