In memoriam: Ellen Rotaru

Op zaterdag 28 juli j.l. ontvingen wij het droeve bericht dat Ellen Rotaru aan de gevolgen van kanker is overleden.

Ellen was oud-inwoonster van Apeldoorn(-Zuid) en is door een huwelijk geëmigreerd naar Roemenië.
Daar heeft zij zich een groot aantal jaren met volle overgave ingezet voor kansarme en zwerfjongeren om hen zo van een betere toekomst te voorzien.
Oók was zij zeer actief bij arme gezinnen door het opknappen van huisjes en o.a. het aanleggen van sanitaire voorzieningen.

Dit alles kostte natuurlijk veel geld en middels een aantal initiatieven vanuit haar oude Apeldoornse buurtje is zij financieel ondersteund voor het vele goede werk wat ze deed.  Oók het S.O.S. Matrozenkoor heeft een tweetal keren mogen bijdragen bij het uitvoeren van haar projecten.
Geweldig was het om haar blijheid te zien bij het ontvangen van de bijdragen en de minutieuze wijze waarop zij aan ons verslag legde bij het verantwoorden van iedere door haar bij haar projecten  uitgegeven euro.

Ellen laat een enorme leegte na bij haar familie, vrienden en degenen die zij zo actief ondersteunde. Wij wensen hen alle sterke toe bij het verwerken van dit verlies.

Rust zacht, lieve Ellen…