In memoriam Jon Prijs

In Memoriam

Op 12 februari jl. hebben we helaas afscheid moeten nemen van één van de koorleden van ons S.O.S. Matrozenkoor:

 

 

Jon Prijs

 

 

 

Jon mocht helaas slechts 59 jaar worden. Hij was één van de jongere leden van ons koor…

Jon heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten gedurende de zes jaren die hij actief was bij ons koor. Altijd in voor grapjes die soms nog wel eens op ’t randje waren. Vooral de 3e helft van de oefenavonden was één van zijn favoriete tijdsbestedingen, moppen tappen, steevast vergezeld van een hapje en een drankje.

Jon is een aantal jaren actief en enthousiast lid van de muziekcommissie geweest en heeft van daaruit ook o.m. de liedjesboeken van de matrozen verzorgd.

Hij was zeker geen alledaags mens. Als er iets moest gebeuren ging dat bij Jon altijd nèt even anders. Dat een beetje tegendraadse gedrag zag je bijvoorbeeld óók terug in zijn kledingkeuze. Zo beschikte hij over een kostuum in een felle rode schotse ruit en hij droeg dat vervolgens zonder blikken of blozen.

Bij optredens hanteert het S.O.S. Matrozenkoor een vast begin- en een eindlied. Sinds enkele jaren is het eindlied: “Dit is ons leven”. De tekst van dit lied is geschreven door Jon.

De opnamen voor de laatste CD van het koor vonden plaats toen Jon al ziek was en hij kon daarom niet aan de studio-opnamen deelnemen. Als eerbetoon aan Jon is het lied opgenomen op de CD en is de titel van de CD eveneens opgedragen aan Jon. Zo zal hij voor altijd herinnerd blijven.

Jon: Wij gaan jou vreselijk missen! Héél veel sterkte gewenst aan je familie en je vrienden…!

Rust zacht…

De matrozen van het S.O.S. Matrozenkoor