Uitreiking van de 8e CD van het S.O.S. Matrozenkoor op 20 april

Op zaterdag 20 april a.s. vindt de uitreiking plaats van de allernieuwste CD van het S.O.S.  Matrozenkoor! Tijdens een optreden op het centrale plein van Winkelcentrum De Mheen   zal het eerste exemplaar worden overhandigd aan een persoon met een bijzondere band met het koor…

Het betreft alweer de 8e CD die het koor uitbrengt en dit exemplaar heeft voor de koorleden een wel héél bijzondere betekenis wat blijkt uit de naam van de CD die op hetzelfde moment tijdens het optreden wordt bekend gemaakt.

De nieuwe CD bevat wederom 19 nummers. Daarvan zijn 8 nummers volledig nieuw en nooit eerder verschenen op één van de CD’s van het koor. Het nieuwe repertoire is aangevuld met nummers die al langere tijd niet zijn opgenomen.

 

Het koor treedt op tussen 12.00 uur en 15.00 uur en rond 13.30 uur vinden de uitreiking en de bekendmaking van de naam plaats…

 

Pasen in Winkelcentrum De Mheen

Op zaterdag 20 april 2019 treedt het S.O.S.  Matrozenkoor opnieuw op bij het Winkelcentrum De Mheen aan het Korianderplein in Apeldoorn.

Deze zaterdag is de dag vóór Pasen 2019 en vanzelfsprekend is hele winkelcentrum daarom versierd en geheel in Paassferen. Natúúrlijk ontbreekt de Paashaas niet ( met z’n eieren… ) speciaal voor de kinderen…  ( en natuurlijk óók voor alle papa’en mama’s en opa’s en oma’s… )

 

Het optreden van het koor vindt plaats tussen 12.00 uur en 15.00 uur in het centrum van het plein.

 

Daarnaast wordt op dezelfde datum de langverwachte 8e CD  van het koor gepresenteerd.

De naam van de CD zal op dat moment worden bekend gemaakt en het allereerste exemplaar van de CD zal worden uitgereikt aan een persoon met een bijzondere band met het S.O.S.  Matrozenkoor.  Direct na de uitreiking is de nieuwe CD te koop voor het grote publiek en natuurlijk is de gehele opbrengst wederom bestemd voor kleinschalige goede doelen in de regio…!

De kosten bedragen 10 euro per CD.

Tot ziens op 20 april a.s. op het Winkelcentrum De Mheen…!

Opnamen 8e CD in volle gang…!

Het is alweer 3 jaar geleden dat de laatste CD  “15 jaar”  van het S.O.S. Matrozenkoor werd uitgebracht.
Hoog tijd voor de productie van een nieuw exemplaar!
De opnamen zijn inmiddels in volle gang…  2 volle dagen zijn uitgetrokken bij SILVOX Studio in Silvolde  voor de opnamen van alweer het 8e exemplaar dat door het koor wordt uitgebracht

Maar liefst 21 nummers, zowel zeemansliederen als populair Nederlands repertoire, worden opgenomen in de studio. Daarbij is vooral veel nieuw materiaal geselecteerd waarvoor de afgelopen maanden flink gerepeteerd is.
   
Onder andere is het tijdens het Eurovisie Songfestival in 1977 door Heddy Lester vertolkte lied ‘De Mallemolen’ opgenomen, net als het zeemanslied ‘De Windjammer Song’ en het prachtige ‘De Nieuwe Wereld‘.
De opnamen vinden plaats onder de bezielende leiding van koorleider Martin en opnametechnicus Caspar van de Silvox Studio.
 De CD release vindt op korte termijn plaats en het belooft weer een fantastische toevoeging aan onze CD-reeks te worden…!

 

 

 

Video “SHOW Apeldoorn” beschikbaar…

RTV Apeldoorn, onze Apeldoornse lokale Radio- en TV-zender, 
heeft de video gepubliceerd van de opnamen die gemaakt zijn tijdens de optredens van de deelnemers aan SHOW Apeldoorn op 28 december 2018…
Natuurlijk komende de videobeelden beschikbaar via de bekende kanalen zoals ‘Uitzending gemist’ maar het S.O.S. Matrozenkoor biedt hier alvast een voorproefje aan van de beelden van de Show…

Klik HIER voor de beelden van YouTube van het volledige optreden van alle acts…

“Wat een fantastische show…”

“Wat een fantastische show heeft talentvol Apeldoorn gisteravond neer gezet. In een volle Rabobankzaal genoot het publiek van de prachtige, sprookjesachtige voorstelling over 2de kerstdag bij Paleis het Loo.”, aldus het management van Theater Orpheus

Met maximale inspanning, opperste concentratie en een enorme dosis talent is door een tiental Apeldoornse acts een wervelende show neergezet voor een volle Rabobankzaal op vrijdagavond 28 december.  2 koren, diverse zangers, muzikanten en dansers leverden hun bijdrage met als locatie Het-Paleis-het-Loo-in-de-steigers op 2e Kerstdag.  Tijdens de verbouwing van het paleis gaat het werk gewoon door bij de hofhouding en zij treffen de voorbereidingen voor het traditionele 2e Kerstdagdiner voor de Koninklijke familie.  Echter, een zware sneeuwstorm steekt op en langzamerhand druppelen de berichten door dat de koninklijke familie sterk vertraagd is door de sneeuw en dat het live orkest dat zou optreden inmiddels is vastgelopen in de sneeuw…
Onderwijl kloppen bij het paleis allerlei (sprookjes-)figuren aan om te schuilen voor de vreselijke sneeuwstorm. Equivalenten van Roodkapje, Assepoester en Frozen komen langs en zijn oorzaak van de gezellige chaos die ontstaat.  De hofhouding besluit dat een ieder mag blijven mits hij of zij een bijdrage leveren aan het vermaak tijdens het koninklijk diner…
Dat lukt wonderwel goed totdat het S.O.S. Matrozenkoor, voorafgegaan door de Drie Wijzen uit ’t Oosten, arriveert… Zij maken de chaos compleet door natuurlijk een zeemanslied ten gehore te brengen, maar óók het inmiddels gereedstaande diner volledig te verorberen en dan óók nog willen blijven slapen…!
De show bereikt haar hoogtepunt in de finale waar alle acts het prachtige “Walking in a Winter Wonderland” vertolken.  Met recht: een fantastische show…!

’n Vooral móói 2019…!

 

De mannen van het S.O.S. Matrozenkoor wenst al haar toehoorders, fans en vrienden héle fijne feestdagen en een spetterend 2019…!

Wij gaan van 2019 een zelfde fantastisch jaar maken als van het afgelopen jaar…!!

Het S.O.S. Matrozenkoor bereikt de finale van SHOW Apeldoorn!

Voor de derde opvolgende maal organiseert Theater Orpheus SHOW Apeldoorn. Hiermee geeft het theater Apeldoorns (amateur-)talent de kans zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show waarin verschillende podiumkunsten bij elkaar komen.

In de voorrondes op 18 en 19 oktober in Gigant en ’t Cafeetje van Marja is er een selectie gemaakt. 10 deelnemende acts, waaronder het S.O.S. Matrozenkoor,  worden met coaching en repetities klaar gestoomd voor de Eindejaarsvoorstelling SHOW Apeldoorn op 28 december in theater Orpheus. Zij werken samen met een team van Orpheus en Gigant naar de voorstelling in december toe. Het publiek kan rekenen op een prachtige voorstelling waarin ieders talent, plezier en enthousiasme tot uitdrukking komt!

Tickets voor de voorstelling kosten 2,50 en ze zijn nu al te bestellen!
Tickets bestellen>>> 

S.O.S. Matrozenkoor bij SHOW Apeldoorn

Ons koor doet een gooi naar een optreden bij SHOW Apeldoorn, een talentenjacht welke wordt georganiseerd rond de kerstdagen in theater Orpheus in Apeldoorn.

Donderdag 18 oktober en vrijdag 19 oktober worden er voorrondes gehouden o.a. in Het Cafeetje bij Marja aan de Hoofdstraat 166 in Apeldoorn.

Wij zullen ons daar van onze beste kant laten zien en wel op vrijdag 19 oktober om 18.30 uur. De toegang voor de optredens is gratis, publiek is van harte welkom en hoe meer zielen hoe meer vreugde. De bekendmaking van de acts die doorgaan naar de SHOW in Orpheus rond de Kerst is rond 20.30 uur.

 

Het S.O.S. Matrozenkoor opnieuw bij het Najaarsfestival van Muziekstad Zevenaar

Net als vorig jaar neemt het S.O.S. Matrozenkoor ook dit jaar weer deel aan het Najaarsfestival van Muziekstad Zevenaar.

Het festival duurt 2 dagen: op zaterdag 8 september treden er artiesten op zoals Kiep Movin’ en Peter Borkes en op zondag 9 september is het de beurt aan koren en dweilorkesten. Naast de koren ‘Tijdloos’ en ‘Ons verzetje’ uit Zevenaar en een vijftal dweilorkesten treedt het S.O.S. Matrozenkoor op tussen 13.00 uur en 17.00 uur op de locatie Raadhuisplein. De weersvoorspellingen zijn redelijk dus ook dit jaar zal het publiek er weer in grote getale op af komen…
De toegang is gratis!

 

 

 

 

 

 

**

S.O.S. Matrozenkoor op de Wereld Havendagen 2018 in Rotterdam

Het S.O.S Matrozenkoor is op zaterdag 8 september 2018 opnieuw aanwezig op de Wereld Havendagen in Rotterdam.

 

Dit jaar alweer voor de 6e keer op de Wilhelminakade bij de Cruise Terminal van de Holland Amerika Lijn.
Het koor treedt op tussen 13.00u en 15.00u onder de overkapping bij de ingang van de terminal.

Ieder jaar weer een feest voor koor èn publiek…!

Klik hier voor meer informatie over de Wereld Havendagen.