Nieuwjaarsgroet voor 2024

Namens het voltallige koor wensen wij iedereen een mooi maar vooral gezond 2024 toe.

Wij hopen weer veel optredens te mogen verzorgen in 2024 in verzorgingsinstellingen, braderieën, campings, verjaardagsfeesten en jubilea.

 

Uitreiking cheques aan goede doelen

Afgelopen donderdag 3 augustus mochten we aan 4 door de leden zelf aangedragen goede doelen weer geld uitreiken.

De 4 goede doelen voor nu zijn:

Bikers4All:

De door motorrijders opgerichte stichting heeft als doel om bikers en trikers met elkaar in contact te brengen, zodat ze samen iets kunnen betekenen voor personen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

  • Dit doen zij voor kinderen en ouderen die te maken hebben met een levensbedreigende ziekte.
  • Kinderen die slachtoffer zijn geworden van misbruik en mishandeling.
  • Kinderen die gepest worden.
  • Kinderen en ouderen die dat steuntje in de rug nodig hebben door ervaringen uit het verleden even te doen vergeten.

Door vanuit eigen ervaring te kijken en te denken, hebben zij vele dingen bereikt, op een wijze die uniek is in Nederland.
De Stichting  werkt met motorrijders en trikers uit heel het land en dat maakt tot op de dag van vandaag, een groot verschil.
De Stichting is een ANBI gecertificeerde Stichting.
Zij spreken daarom niet over leden,  maar over vrijwilligers en  ambassadeurs.

Rijden met een doel
Vriendschap met een doel.
Voor elkaar en met elkaar.

Het is voor hun een eer om mensen te mogen helpen in onze samenleving.

 

KINGS:(Kinderen in gezond systeem)

Kind in Gezond Systeem (KINGS) is een intensieve gezinsbehandeling, ontwikkeld voor kinderen met ernstige gedragsproblemen en hun ouders. De kinderen en hun ouders zijn slachtoffer geweest van ingrijpende persoonlijke gebeurtenissen, zoals huiselijk geweld, verwaarlozing, seksueel misbruik en geweld door leeftijdsgenoten (fysiek en/of emotioneel). KINGS richt zich op traumaverwerking bij het kind en de ouders en op het vergroten van opvoedvaardigheden van de ouders. 

Wij hebben een donatie gedaan voor het opknappen van de tuin, omdat de tuin een wezenlijk onderdeel is van de therapie.

 

Kinderboerderij Laag Buurlo:

Kinderboerderij Laag Buurlo is gelegen in Apeldoorn Noord tussen de wijken Zevenhuizen, Ossenveld-Woudhuis en Anklaar. Het is een van de grootste kinderboerderijen van de stad en is alle 7 dagen van de week geopend! Je vindt er een grote variëteit aan dieren zoals: geiten, schapen, ezels, pony’s, varkens, konijnen, kippen, eenden en volièrevogels. De grote speelweide op de boerderij is omringt door leuke speeltoestellen voor de kinderen. Van glijbanen tot kabelbaan en waterspeelplek, de kinderen kunnen zich hier goed vermaken.
Zij willen graag een buitenkeuken realiseren om samen met de kinderen te koken.
Hier hebben wij een donatie voor gedaan.

 

Ben Heart Foundation:

3 broers, met de naam Ketut, JPee en Komang, zijn vanaf hun geboorte gehandicapt. Zij hebben alle 3 de ziekte van  OSTEOGENNESIS IMPERFECTA =OI  =zwak bindweefsel, verstoorde botaanmaak, vergroeiingen en misvormingen ect.

De broers wonen gelukkig samen met hun familie in een kleine Dessa.  Deze mannen  zijn bijzonder creatief, en maken sieraden, chips, en schilderijen om zo iets geld te kunnen verdienen. Zij gaan dan met hun rolstoel de straat op, in de hoop dat ze iets verkopen. De Ben Heart Foundation zijn deze mannen net voor de Corona gaan ondersteunen met maandelijks voedsel.

Hun droom is al jarennnnnnn een eigen winkeltje  aan de grote weg in nabijheid van hun kamertjes.  Hier kunnen zijn hun sieraden, schilderijen en chips verkopen, zodat zij in de regentijd en moesson droog kunnen zitten en hiermee hun eigen onderhoud kunnen creëren. Vooral zelf voorziend kunnen worden.
Wij hebben hiervoor een donatie gedaan.

 

 

Alles in het leven duurt maar even

Dat was de lijfspreuk van Hans van den Brink.
Helaas is Hans op 12 juli 2023 als een tevreden man overleden.

Twee weken geleden was hij nog aanwezig met de wensambulance bij ons optreden.
Het was zijn wens om nog één maal een optreden mee te kunnen maken.

Hans was sinds 2004 lid van het koor en daarmee dus een echte oud gediende.
Hij miste geen optreden of repetitie totdat het niet meer ging.

Hans, we zullen je missen.

Namens alle koorleden

Hans van den Brink

In Memoriam

Op maandag 23 januari jl. hebben we helaas afscheid moeten nemen van één van de koorleden van ons S.O.S. Matrozenkoor:

Ben Schadron

Ben is 77 jaar oud geworden en heeft gedurende bijna 14 jaar deel uitgemaakt van ons S.O.S. Matrozenkoor.

Ben heeft een enorme indruk achter gelaten bij onze koorleden gedurende de veertien jaren die hij binnen het koor actief was. Hij miste bijna geen oefenavond of optreden. Hij reed veelvuldig de aanhanger met de geluidsapparatuur naar de optredens en verzorgde, beurtelings afgewisseld door zijn collega-geluidsman, de muziek tijdens de optredens.

Ben heeft daarnaast met véél enthousiasme gezorgd dat ‘de kachel van het koor bleef branden’. Met een enorme vasthoudendheid belde hij instellingen en andere organisaties af om te zorgen voor nieuwe optredens voor het koor zodat de optredens-agenda gevuld bleef. Oók de Muziekcommissie, die zorgt voor het actueel blijven van het repertoire, heeft jarenlang volop zijn aandacht gehad.

De ‘derde helft’ van de oefenavonden was één van zijn favoriete momenten omdat ze altijd vergezeld gingen van grappen maken en een hapje en een drankje. Vorig jaar, net na het moment dat hij het slechte nieuws had ontvangen omtrent de uitzichtloosheid van zijn ziekte, kwam hij tot een legendarische uitspraak. Hij was net daarvoor naar de kapper geweest en had zijn weelderige haardos flink laten kortwieken. Ben: “Dan lig ik er straks tenminste een beetje fatsoenlijk bij…!”  Dat typeert Ben ten voeten uit. Een realist met twee voeten op de grond!

En wie herinnert zich niet de fantastische jaarfeesten van het koor toen Ben en Riet nog aan de Wolfskuilen woonden? Daar hadden ze alle ruimte en gastvrijheid in huis  om de avonden tot een daverend succes te maken.

 

Ben: Je was een koorlid waarvan je 100% op aan kon! Wij gaan jou vreselijk missen!
We wensen je familie en je vrienden heel veel sterkte…!
Rust zacht…

De matrozen van het S.O.S. Matrozenkoor