Uitreiking sponsorbijdragen 1e halfjaar 2017

Donderdagavond 3 augustus, tijdens het optreden van het S.O.S. Matrozenkoor op het terras van IJssalon “De IJstijd”,  zijn de eerste sponsorbijdragen uitgereikt van het jaar 2017…

Drie gegadigden konden ieder maar liefst 1.250 euro in ontvangst nemen om te besteden aan de goede doelen waarvoor zij zich inzetten…

De 3  organisaties konden dit keer worden geholpen met een bijdrage:

 • Het wooninitiatief “Dburen” die een een kleinschalige woonvoorziening realiseren voor mensen met een beperking waar zij zich ècht thuis kunnen voelen,
 • De stichting Ben Heart die zich inzet  voor kinderen in achterstands-situaties op Bali in Indonesië
 • De Stichting Brent die zich naast het persoonlijke drama rondom de 9-jarige Brent inzet voor het verdere onderzoek naar een remedie voor neuroblastoom (kinderkanker)

3 fantastische initiatieven die op hun beurt fantastisch werk verrichten voor hun doelgroep…

Geweldig om deze intiatieven als S.O.S Matrozenkoor op deze manier te kunnen en mogen ondersteunen…!

Optreden op de Zomeravondbraderie in Ermelo…

Op 25 juli treedt het S.O.S. Matrozenkoor tussen 19.00u en 21.00u op bij de Zomeravondbraderie in Ermelo…

De Zomeravondbraderie loopt vanaf de Immanuëlkerk tot aan de VVV Ermelo. Er staan ruim 190 kramen en op het Molenaarsplein staat een podium met gezellige muziek. Dit is ook de locatie waar het S.O.S. Matrozenkoor optreedt…
Op de braderie zelf kun je de laatste trends op het gebied van cosmetica en parfum gaan bekijken en een compleet nieuwe garderobe voor dames, heren en kinderen kopen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dit jaar zijn er natuurlijk ook weer de nodige lekkernijen op de markt te verkrijgen. Er zijn diverse gezellige terrassen. Hier kun je onder het genot van een heerlijke kop koffie/ thee of iets sterkers helemaal bijkomen.
Een móói avondje uit omlijst met de gezellige meezingers van het S.O.S. Matrozenkoor…!

1e Uitreiking Sponsorbijdragen 2017

Op 3 augustus 2017 worden tijdens een optreden van het S.O.S. Matrozenkoor bij IJssalon ‘De IJstijd’ in Beekbergen de eerste serie sponsorbijdragen uitgereikt aan de door de koorleden uitgekozen goede doelen.
Tijdens deze eerste uitreiking van 2017 ontvangen een 3-tal organisaties een bijdrage om hun doelstellingen te helpen realiseren.

De genomineerden van dit jaar zijn:

 • Het Wooninitiatief DBuren is ontstaan vanuit de visie dat niet alleen kleinschalig wonen, maar ook een vast en klein team belangrijk is voor bewoners met een beperking. Korte lijnen en direct contact met de bewoners en familie zorgen voor meer continuïteit. Het wooncomplex bestaat uit 9 appartementen en de daarbij behorende verblijfsruimten en een gezamenlijke keuken. De bijdrage van het S.O.S. Matrozenkoor is bedoeld  voor de inrichtingskosten van de appartementen.
 • De tweede genomineerde is de Stichting Brent. Aan deze stichting hebben wij reeds eerder bijgedragen voor de behandeling de nu inmiddels 8-jarige Brent.
  Brent is een vrolijk jongetje dat lijdt aan neuroblastoom.  Neuroblastoom is een tumor die het centrale zenuwstelsel aantast met alle gevolgen van dien.  Brent is een aantal jaren geleden behandeld in Amerika middels een immuun-therapie en het leek er op dat het allemaal onder controle was.  Inmiddels is duidelijk geworden dat de tumor terug is en dat er verder geen behandeling meer mogelijk is.
  De Stichting Brent blijft zich, ondanks deze droevige berichten, inzetten voor het stimuleren van onderzoek naar genezingsmethoden voor neuroblastoom. Voor Brent misschien te laat maar voor andere getroffen kinderen in de toekomst wellicht de redding…!
 • De Ben Heart FoundationDeze organisatie ondersteunt verschillende projecten op Bali in Indonesië, b.v. aan kindertehuizen en lokale families die b.v. niet in staat zijn ziektekosten voor een gehandicapt kind op te brengen. Daarnaast worden er lokaal muzieklessen gegeven en muziekinstrumenten geschonken om ter plekke de Indonesische muziekcultuur levend te houden.

 

De uitreiking van de cheques voor de genomineerden vindt op 3 augustus plaats rond 19.30 uur op het terras van IJssalon De IJstijd in Beekbergen.

De Veluwse Avondmarkt gaat weer van start…!

Op donderdag 6 juli 2017 wordt weer de eerste van een reeks van negen Veluwse Avondmarkten georganiseerd in het centrum van Beekbergen.

De eerste op Donderdag 6 juli 2017 en de laatste markt vindt plaats op 31 augustus 2017.

Het is inmiddels bijna een traditie…!

Het S.O.S. Matrozenkoor treedt natúúrlijk weer op en dit jaar tijdens alle markten en dus maar liefst negen keer!  Vijf keer op het terras van IJssalon “De IJstijd” en vier keer op de markt zelf aan de Kerkallee.

 

De data:              De locatie:

6 juli                    IJssalon De IJstijd

13 juli                  Kerkallee

20 juli                 IJssalon De IJstijd

27 juli                 Kerkallee

3 augustus         IJssalon De IJstijd

10 augustus       Kerkallee

17 augustus       IJssalon De IJstijd

24 augustus      Kerkallee

31 augustus      IJssalon De IJstijd

Héél veel kramen met een grote diversiteit aan producten, oude ambachten en omlijst met de vrolijke muziek en zang van het S.O.S. Matrozenkoor…!

Hieronder een kaartje van onze optredens-locaties.

 

Shantykoren Festival Epe 2017 komt er aan…!

Zaterdag 24 juni organiseert de Eper Ondernemersvereniging het Shantykorenfestival Epe.
Vanaf 13:00 uur zullen 6 koren, waaronder het S.O.S. Matrozenkoor, verspreid over het centrum van Epe diverse optredens geven. Om 17:15 zullen alle deelnemende koren het evenement afsluiten met een samenzang op het Kerkplein.

De shanty is van oorsprong een werklied voor de bemanning van zeilschepen. Vrouwen, drank, huis en haard staan daarin vaak centraal. De koren zijn fraai uitgedost dus niet alleen valt er veel te luisteren, maar het is ook nog leuk om te zien.

Dit jaar nemen de volgende koren deel:

 • De Iselanders uit Zwolle  (A)
 • Het S.O.S. Matrozenkoor uit Apeldoorn  (B)
 • Kokkels & mokkels uit Harderwijk  (C)
 • Kantje Boord uit Vaassen  (D)
 • De Mulderssingers uit Wezep  (E)
 • Het koor Trossen Los uit Twello  (F)

Locaties:

Vlaggetjesdag bij Food Plaza de Bio-Rie met het S.O.S. Matrozenkoor…!

Op zaterdag 17 juni a.s. vindt weer de traditionele Vlaggetjesdag in Scheveningen plaats. De eerste gevangen nieuwe haring wordt dan feestelijk aan land gebracht.

 

Oók in Apeldoorn wordt hier dit jaar aandacht aan besteed. Food Plaza de Bio-Rie  aan het centrale plein van de Oranjerie is dan feestelijk versierd met vlaggetjes, er staat een haringkraam en het S.O.S. Matrozenkoor  brengt tussen 13.30u en 16.30u zeemansliedjes en ander populair Nederlands repertoire ten gehore…

Een prima gelegenheid om te proeven van de haring en de uitgebreide keus aan biologische producten van de Bio-Rie begeleid door de vrolijke klanken van het S.O.S. Matrozenkoor…!

Nieuwe leden weer welkom bij het S.O.S. Matrozenkoor

Na een ledenstop van ruim een jaar is er door een aantal mutaties in het ledenbestand weer ruimte voor nieuwe koorleden bij het S.O.S. Matrozenkoor…! 

Het koor bestaat op dit moment uit 28 enthousiaste mannen die…

 • met elkaar zeemansliederen en Nederlandstalige populaire nummers ten gehore brengen
 • met hun optredens en de verkoop van CD’s lokale goede doelen steunen
 • gezelligheid en vriendschap hoog in het vaandel hebben staan

De goede doelen, die door het koor gesteund worden, kiezen de leden zelf uit. Jaarlijks worden met een gemiddeld bedrag van zo’n € 10.000 verschillende kleinschalige goede doelen ondersteund.

Het koor treedt ongeveer 40 keer per jaar op in zorginstellingen, op braderieën, feestjes en jaarmarkten. Er wordt daarnaast ongeveer 20 keer per jaar gerepeteerd. De repetities vinden (m.u.v. de zomermaanden juli en augustus) plaats op maandagavond van 19.30u tot 21.30u en dan gemiddeld één keer per 14 dagen. Als locatie wordt het clubgebouw gebruikt van de ‘Wandelvereniging Wandellust’ aan de Houtweg 28C in Apeldoorn.

De optredens concentreren zich vooral op Apeldoorn en omgeving. Maar… er zijn óók uitzonderingen: b.v. een jaarlijks optreden tijdens de Wereldhavendagen bij de scheepsterminal van de Holland-Amerikalijn in Rotterdam!

De frequentie van de optredens varieert en is afhankelijk van het seizoen; ’s zomers wordt er vaker opgetreden dan ’s winters.

Het S.O.S. Matrozenkoor beschikt over eigen voorzieningen zoals professionele geluidsapparatuur, tenten voor buiten-optredens en uniforme kleding voor alle matrozen.

En:  het gaat niet alléén om de goede doelen……!  De leden hebben met elkaar vooral plezier en dat is een bijzonder belangrijk onderdeel! De stem en het meedenken als vrijwilliger worden zéér op prijs gesteld.

 

Want alleen met elkaar is dit koor een blijvend succes!

 

Wil je méér informatie of eens praten over het koor dan kan dat door:

– een e-mail te sturen aan info@sosmatrozenkoor.nl,

– te bellen met Evert Zijlstra op de telefoonnummers:

055 – 541 33 68  of  06 – 54 29 25 98.

 

Het S.O.S. Matrozenkoor eventjes S.O.S. Carnavalskoor…!

Een fantastisch optreden bij de Dagbestedingslocatie “Het Matenveld” zorgde er zomaar voor dat het S.O.S. Matrozenkoor plotseling een héle andere benaming kreeg:  het “S.O.S. Carnavalskoor…”

De koorleden, uitgerust in heel veel verschillende outfits, meerdere piraten, een olieboer, een sheik, ’n boerke, slapers en zelfs meneer Pastoor en nog véél meer waren aanwezig om het Carnavalsfeest tot een waar feest te maken.  Met een zaal vol met super-enthousiaste bezoekers van het centrum werd het al binnen 5 minuten een fantastisch Carnavalsfeest waar de bezoekers en het koor nog lang zullen over napraten…
Een geweldig feest dank zij fantastische mensen: bezoekers, begeleiders en koorleden…!

Uitreiking sponsorbijdragen 2e halfjaar 2016

3-stichting-kaya 2-veluwse-wensambulance 1-campagneteam-huntington

Op Zaterdag 17 december heeft het S.O.S. Matrozenkoor opnieuw sponsorbijdragen uitgereikt aan organisaties die daarvoor waren genomineerd. Dit vond plaats gedurende een korte ceremonie tijdens het Kerst-optreden van het koor op het Winkelcentrum De Mheen in Apeldoorn. Dit keer mochten de Stichting Kaya, de Veluwse Wensambulance en het Campagneteam Huntington een cheque van maar liefst 1.000 euro in ontvangst nemen.
2016-uitreiking2-de-mheen-4

2016-uitreiking2-de-mheen-1De 1e ‘gelukkige’was de Stichting Kaya, opgericht door de ouders van Kaya. Kaya is een meisje van 7 jaar oud en is geboren met het zogenaamde ‘22q11 deletiesyndroom’. Dat betekent dat ze heeft moeite met verstaanbaar praten, ze houdt niet van drukke situaties en wordt snel ziek. Lichamelijk is ze ook niet sterk. De financiële bijdragen zijn bestemd voor de ontwikkeling van Kaya en onderzoek naar dit nog onbekende syndroom.

2016-uitreiking2-de-mheen-3De 2e toekenning is voor Veluwse Wens Ambulance.  

De Stichting Veluwse Wens Ambulance maakt het mogelijk om mensen die verkeren in een terminaal stadium van hun leven, hun (laatste) wens geheel kosteloos in vervulling te laten gaan. De wensen en behoeften van de wensvrager staan daarbij centraal.

 

2016-uitreiking2-de-mheen-2De derde en laatste bijdrage is toegekend aan het Campagneteam Huntington.  

Het Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden.

De ziekte van Huntington is een vreselijke en mensonterende ziekte welke qua symptomen een combinatie lijkt van de Ziekte van Alzheimer, Parkinson en ALS. Huntington is een erfelijke ziekte die ontstaat door een DNA mutatie.

 

In memoriam: Floris Pieper

In Memoriam

 

 

Op 13 december jl. hebben wij helaas afscheid moeten nemen van één van de grondleggers van ons fantastische S.O.S. Matrozenkoor:

 

Floris Pieper

Floris Pieper

 

Hij mocht slechts 68 jaar oud worden…

Floris, één van de grondleggers van ons koor, heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten op het koor gedurende de afgelopen 15 jaar… Soms in een bescheiden rol, maar veelal ook met fantastische humoristische verhalen over zijn leven als zeeman, zijn dagelijkse belevenissen thuis en binnen het koor.  Al die prachtige anekdotes leverden hem de erenaam ‘Popeye the Sailorman’ op.
De laatste jaren van zijn leven was het vroegtijdig optreden van dementie medebepalend voor zijn dagelijks functioneren.  Geen moment heeft zijn èn ons humeur daar echter onder geleden…  Niet op het moment dat we hem ‘kwijt’ waren tijdens een optreden in Rotterdam en óók niet als hij spontaan Duitse liederen aanhief tijdens het zingen.
Floris: Wij gaan jou ontzettend missen! Héél veel sterkte gewenst aan je familie en je vrienden…! Rust zacht…                                                   

De matrozen van het S.O.S. Matrozenkoor