Het S.O.S. Matrozenkoor bereikt de finale van SHOW Apeldoorn!

Voor de derde opvolgende maal organiseert Theater Orpheus SHOW Apeldoorn. Hiermee geeft het theater Apeldoorns (amateur-)talent de kans zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show waarin verschillende podiumkunsten bij elkaar komen.

In de voorrondes op 18 en 19 oktober in Gigant en ’t Cafeetje van Marja is er een selectie gemaakt. 10 deelnemende acts, waaronder het S.O.S. Matrozenkoor,  worden met coaching en repetities klaar gestoomd voor de Eindejaarsvoorstelling SHOW Apeldoorn op 28 december in theater Orpheus. Zij werken samen met een team van Orpheus en Gigant naar de voorstelling in december toe. Het publiek kan rekenen op een prachtige voorstelling waarin ieders talent, plezier en enthousiasme tot uitdrukking komt!

Tickets voor de voorstelling kosten 2,50 en ze zijn nu al te bestellen!
Tickets bestellen>>> 

S.O.S. Matrozenkoor bij SHOW Apeldoorn

Ons koor doet een gooi naar een optreden bij SHOW Apeldoorn, een talentenjacht welke wordt georganiseerd rond de kerstdagen in theater Orpheus in Apeldoorn.

Donderdag 18 oktober en vrijdag 19 oktober worden er voorrondes gehouden o.a. in Het Cafeetje bij Marja aan de Hoofdstraat 166 in Apeldoorn.

Wij zullen ons daar van onze beste kant laten zien en wel op vrijdag 19 oktober om 18.30 uur. De toegang voor de optredens is gratis, publiek is van harte welkom en hoe meer zielen hoe meer vreugde. De bekendmaking van de acts die doorgaan naar de SHOW in Orpheus rond de Kerst is rond 20.30 uur.

 

Het S.O.S. Matrozenkoor opnieuw bij het Najaarsfestival van Muziekstad Zevenaar

Net als vorig jaar neemt het S.O.S. Matrozenkoor ook dit jaar weer deel aan het Najaarsfestival van Muziekstad Zevenaar.

Het festival duurt 2 dagen: op zaterdag 8 september treden er artiesten op zoals Kiep Movin’ en Peter Borkes en op zondag 9 september is het de beurt aan koren en dweilorkesten. Naast de koren ‘Tijdloos’ en ‘Ons verzetje’ uit Zevenaar en een vijftal dweilorkesten treedt het S.O.S. Matrozenkoor op tussen 13.00 uur en 17.00 uur op de locatie Raadhuisplein. De weersvoorspellingen zijn redelijk dus ook dit jaar zal het publiek er weer in grote getale op af komen…
De toegang is gratis!

 

 

 

 

 

 

**

S.O.S. Matrozenkoor op de Wereld Havendagen 2018 in Rotterdam

Het S.O.S Matrozenkoor is op zaterdag 8 september 2018 opnieuw aanwezig op de Wereld Havendagen in Rotterdam.

 

Dit jaar alweer voor de 6e keer op de Wilhelminakade bij de Cruise Terminal van de Holland Amerika Lijn.
Het koor treedt op tussen 13.00u en 15.00u onder de overkapping bij de ingang van de terminal.

Ieder jaar weer een feest voor koor èn publiek…!

Klik hier voor meer informatie over de Wereld Havendagen.

1e serie Sponsorbijdragen 2018 uitgereikt

Op donderdagavond 2 augustus zijn tijdens een optreden van het S.O.S. Matrozenkoor bij “De IJstijd” in Beekbergen de eerste serie sponsorbijdragen van 2018 uitgereikt.

Een drietal organisaties behoorden dit keer tot de uitverkorenen. Zij ontvingen ieder elk een cheque ter waarde van 1.000 euro:

  • Het Campagneteam Huntington ten behoeve van het financieren van onderzoek naar de ontwikkeling van medicijnen en de behandeling van de erfelijke Ziekte van Huntington.
  • Het Doggersbank Vroeghulpcentrum voor de aanschaf van speelgoed voor de kinderen die onder behandeling zijn.
  • De Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes welke verjaardagsfeestjes organiseert voor kinderen in achterstandssituaties.

De uitreiking vond plaats op donderdag 2 augustus op het terras van IJssalon De IJstijd in Beekbergen tijdens een optreden van het S.O.S. Matrozenkoor.

Een avond met blije gezichten alom. De organisaties waren zeer vereerd met de bijdrage en de koorleden trots op het feit dat zij dit mógen doen…!

Eerste uitreiking sponsorbijdragen 2018

 

Op donderdag 2 augustus 2018 is het weer zover! Het S.O.S. Matrozenkoor reikt weer haar halfjaarlijkse bedragen uit aan Goede Doelen-organisaties die hiervoor zijn genomineerd èn uitverkoren voor een bijdrage.

Dat zijn dit keer:

Het Doggersbank Vroeghulpcentrum   voor de aanschaf van nieuw speelgoed voor de kinderen

 

 

De Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes   welke feestjes organiseert voor kinderen in achterstandssituaties

Het Campagneteam Huntington   die zich inzetten voor het inzamelen van middelen voor verder onderzoek naar de Ziekte van Huntington en de genezing hiervan

De uitreiking vindt opnieuw plaats op het terras van IJssalon “De IJstijd” aan de Dorpsstraat in Beekbergen rond 19.30 uur.

Vóór èn ná die tijd treedt natuurlijk het Gezelligste Koor van de Veluwe op:  Het S.O.S. Matrozenkoor…!

 

Lees verder

In memoriam: Ellen Rotaru

 

Op zaterdag 28 juli j.l. ontvingen wij het droeve bericht dat Ellen Rotaru aan de gevolgen van kanker is overleden.

Ellen was oud-inwoonster van Apeldoorn(-Zuid) en is door een huwelijk geëmigreerd naar Roemenië.
Daar heeft zij zich een groot aantal jaren met volle overgave ingezet voor kansarme en zwerfjongeren om hen zo van een betere toekomst te voorzien.
Oók was zij zeer actief bij arme gezinnen door het opknappen van huisjes en o.a. het aanleggen van sanitaire voorzieningen.

Dit alles kostte natuurlijk veel geld en middels een aantal initiatieven vanuit haar oude Apeldoornse buurtje is zij financieel ondersteund voor het vele goede werk wat ze deed.  Oók het S.O.S. Matrozenkoor heeft een tweetal keren mogen bijdragen bij het uitvoeren van haar projecten.
Geweldig was het om haar blijheid te zien bij het ontvangen van de bijdragen en de minutieuze wijze waarop zij aan ons verslag legde bij het verantwoorden van iedere door haar bij haar projecten  uitgegeven euro.

Ellen laat een enorme leegte na bij haar familie, vrienden en degenen die zij zo actief ondersteunde. Wij wensen hen alle sterke toe bij het verwerken van dit verlies.

Rust zacht, lieve Ellen…

Verslag van Schuylenburg Country Line Dancers, één van onze goede doelen van 2017

Hallo Mannen van het SOS Matrozenkoor,

Op zaterdag 23-juni 2018 zijn wij met onze Line dance groep richting Volendam gegaan.

Maar eerst naar de Simone Hoeve in Katwoude geweest, koffie met gebak natuurlijk, daarna op de foto in klederdracht gigantisch leuk!.

Daarna naar Volendam gereden, en op de boot gestapt die ons naar Marken bracht, we hebben heerlijk boven op het dek kunnen zitten.

Hebben ons ontzettend goed vermaakt, met mooi weer erbij.

In Marken zijn we door het dorpje naar de bus gelopen, waar chauffeur natuurlijk weer op ons stond te wachten, petje af voor de chauffeur van de Betuwe Expres, die ons vervoerde.

Dit natuurlijk dankzij jullie bijdrage werd dit dagje uit een mega leuke dag die we niet snel zullen vergeten.

Alles is volgens plan verlopen, natuurlijk ook mede onze Line Dancers leden, en vrijwilligers.

 

Vriendelijke groet,

Joop en Nel

Schuylenburg Country Line Dancers